Meer Over Levi

The key to success is to focus on things we desire, not on things we fear.”

Levi van Kempen, een Nederlandse presentator en TV host en acteur die jarenlang als vaste presentator kinderprogramma’s heeft gemaakt voor Disney XD, backstage als V-Reporter host was bij The voice of Holland, presenteerde op de Amerikaanse TV zender CNBC en een bekend gezicht is als host op Red Carpets op de Nederlandse film premières.

CARRIERE
Als TV-host begint Levi in 2009 op National Geographic Channel en is hij te zien als presentator van het programma
Green Dream District
. Hier zet hij zich in voor een duurzame toekomst. In 2010 wordt hij het gezicht van de populaire kinderzender Disney XD. Hij presenteert hier verschillende programma’s waaronder Disney XD Masterclass, Jonge Leeuwen en Het Ranger Dierenjournaal.  In 2013 wordt hij als V Reporter de side-kick van Winston Gerschtanowitz in de John de Mol’s bekroonde talentenjacht show The voice of Holland.

In 2014 wordt Levi gevraagd om voor de Amerikaanse televisie zender CNBC, een onderdeel van NBCUniversal, in Europa een eenmalige live-show te presenteren genaamd, City Limits: Live. Vanuit de studio in Londen wordt door presentatoren Kate Thornton (Idols) en Rick Edwards (T4) contact gelegd met de stad Madrid, Londen City, en Amsterdam. Levi is hier de reporter voor Amsterdam. Dit door Heineken gesponsorde live televisie evenement heeft op CNBC meer dan 7 miljoen mensen bereikt.

In het zelfde jaar interviewt Levi voor Facebook in de pop-up Facebook Studio in Amsterdam, tijdens
het Amsterdam Dance Event, de wereldtop van de DJ’s. Zo interviewt hij Hardwell en Armin van Buuren in hun spannende strijd om de nieuwe nummer één van de wereld te worden en stelt Levi via een live Q&A chat op Facebook vragen die binnen komen van fans.

Ook presenteert Levi op het Amsterdam Music Festival (AMF), live vanuit de Amsterdam ArenA, de stream waar ‘s werelds beste DJ’s allemaal op een plek. DJ’s zoals Martin Garrix, Afrojack en Dimitri Vegas & Like Mike gaan met Levi in gesprek over hun plek in de DJ Mag Top100. Deze avond wordt Hardwell de nieuwe nummer één van de wereld. Direct na de bekendmaking heeft Levi hem als allereerste. Deze livestream wordt die avond wereldwijd door miljoenen mensen bekeken.
Ook op de rode loper bij de Nederlandse filmpremières is Levi een bekend gezicht. Zo host hij de live-streams bij de grote feestelijke premières van bioscoopfilms zoals The Avengers, Fifty Shades of Grey en de James Bond’s.

VROEGE CARRIERE
Levi Wouter van Kempen wordt geboren op 14 juni 1988 en groeit op in Houten. Al op elfjarige leeftijd doet hij zijn allereerste auditie bij het populaire VARA-kinderkoor Kinderen voor Kinderen. Niet lang daarna maakt de ambitieuze Levi zijn debuut op de nationale televisie, waar hij indruk maakt met het liedje “De weg naar school”.

Een jaar later wordt hij gewezen op de audities voor Elisabeth, de door Joop van den Ende geproduceerde en grootste Nederlandse musical van dat moment. Hij wordt aangenomen voor de rol van jonge kroonprins Rudolf. Hierna volgen er hoofdrollen in de musicals Robin Hood en Alleen Op De Wereld.

In 2005 krijgt hij een aandeel in de film Allerzielen, ter nagedachtenis van de Nederlandse filmmaker Theo van Gogh. Deze film wordt geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. In datzelfde jaar wordt hij pas echt bekend bij het grote publiek. Men leert hem kennen door zijn rol van Junior Couwenberg in de tv-serie Onderweg Naar Morgen (ONM). Hiernaast speelt hij in 2006 een veelbesproken rol in de bekroonde televisieserie Gooische Vrouwen en in 2007 keert hij terug op de planken met de wereldberoemde rol van Danny Zuko in de musical Grease.

Na vier jaar ONM beleeft Levi in 2010 zijn doorbraak als acteur op het witte doek. Mega Mindy en het Zwarte Kristal draait dat jaar in de bioscopen en hij neemt de bioscoopfilm Penny’s Shadow op. Beide films vallen in de prijzen. Mega Mindy wordt op het Filmfestival Oostende in België bekroond met de Gouden Award vanwege de meer dan 100.000 bezoekers. Penny’s Shadow wint de Cinekid Publieksprijs in de categorie Beste Nederlandse Kinderfilm, sleept een prestigieuze Rembrandt Award nominatie in de wacht én wint de Gouden Film van het Nederlands Film Festival omdat ook deze productie meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken. Door zijn grote succes is Penny’s Shadow inmiddels verkocht aan meerdere landen.

In het seizoen 2010-2011 is hij weer in de theaters te zien met de musical Je Anne over het leven van Anne Frank. Hier neemt hij de rol van Peter van Daan op zich. De productie wordt door de pers geprezen en wordt zelfs genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Kleine Musical.

VOICE OVER
Levi doet sinds 2005 ook al een hoop stemmenwerk. Hij sprak als stemacteur de hoofdrol in van Alan Tracy in de live-action film “The Thunderbirds”. Al gauw deed hij meer en meer stemmen in vele animatieseries op onder andere Disney Channel, Nickelodeon en Z@pp. Hij is de stem van Flynn Rider in de Disney klassieker “Rapunzel”, Kuifje in de Steven Spielberg film “The Adventures of TinTin”, de vaste stem van Vodafone en als voice-over te horen in vele andere Online, TV en Radio commercials.

Benieuwd naar zijn geluid?

Inmiddels is de veelzijdige Levi al ruim vijftien jaar lang een bekend gezicht in alle disciplines waarin hij werkzaam is.  Als acteur, presentator en stemacteur is hij geliefd binnen de Nederlandse televisie-, theater-, musical- en filmindustrie.

LEVI’S PRODUCTIES
Omorphia Media, het full-service productie bedrijf van Levi van Kempen, verzorgt multimedia video content en crossmediale formats voor verschillende corporate en entertainment bedrijven. Gespecialiseerd in het maken van web series, branded content, marketing/social video campagnes en TV/internet formats.

Met Levi zijn ervaring voor en achter de camera helpt het hem om een authentieke manier van storytelling te gebruiken in het ontwikkelen en uitvoeren van organische en verbindende video content.

Terug